Anasayfa
  • Aile Yardımları
  • Genel
  • Güncel
  • Spor
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Çocuk yardımları
  • Genel Destekler
  • Yardım kuruluşları
  • Bayram yardımları
  • Tarım Hayvancılık Eğitim Belediyeler Dünya Kadın Kültür-Sanat Tarım Destek Teknoloji Yaşam Yiyecek
  • Ara
  1. Haberler
  2. Yiyecek
  3. Eti pişirirken ne zaman tuzlamalı?
Yiyecek
Yayınlanma: 11 Ocak 2023 - 00:29
Güncelleme: 11 Ocak 2023 - 00:43

Eti pişirirken ne zaman tuzlamalı?

Yiyecek
11 Ocak 2023 - 00:29
Güncelleme: 11 Ocak 2023 - 00:43
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Eti pişirirken ne zaman tuzlamalı?
Geleneksel pişirme tavsiyeleri genellikle bifteğinizi bir dökme demir tavaya veya ızgaraya koymadan hemen önce tuzlamanızı önerir . Bu yöntem gayet iyi işleyebilirken, özellikle eti pişirmeden hemen önce mağazadan alıyorsanız, birçok şefin tavsiye ettiği kuru salamura adı verilen başka bir seçenek daha var.

Kuru salamura, bifteğinize (veya başka bir et parçasına) pişirmeden birkaç saat veya hatta tam bir gün önce tuz ekleme işlemidir. Ayrıca, pişirmeden önce normal baharat için kullanacağınızdan daha fazla miktarda tuz içerir. Bu yöntem, biftekten daha fazlası için de işe yarar. Sığır eti, ve kümes hayvanlarının çoğunu salamura kurutabilirsiniz. Öte yandan, öğütülmüş etler ve deniz ürünleri uzun süre tuzlanmamalıdır ve zaten iyi tuzlanmış etlerle (jambon gibi) kuru salamura yapmaktan kaçınmak gerekir.

Salamura Et Nasıl Kurutulur

Etinizi tuzlamak için ideal zaman pişirmeden 24 saat öncedir, ancak kuru salamura etinizi ocağa koymadan iki saat önce başlayabilir. Etin kilogramı başına ½ ila ¾ çay kaşığı tuz uygulayın ve tüm yüzeye eşit şekilde yayın.

Tuzu koyduktan hemen sonra etinizi buzdolabına koyun. Üzerinin örtülmesine gerek yoktur, ancak pişirmeye başlamadan önce buzdolabında yaklaşık 20 dakika bekletilmelidir.

Tuz Ete Ne Yapar?

Tuz etten nemi çekebileceğinden kuru salamuranın işe yaramayacağını düşünebilirsiniz. Et, koruma amacıyla bir kürleme sürecinde hazırlandığında bu doğrudur, ancak daha az tuzla kısa süreli salamura (sertleştirmeye kıyasla) eti gerçekten daha yumuşak hale getirir.

Bunun nedeni, kuru salamuranın etin içindeki proteini zayıflatması ve pişerken nemi muhafaza etmesine yardımcı olmasıdır. Bu aynı zamanda etin fazla pişmesini zorlaştırarak daha yumuşak bir doku sağlar. Daha uzun dinlenme süresi, tuzun etin kas yapısına daha fazla nüfuz etmesine ve daha iyi tatlandırılmış bir tat vermesine olanak tanır.

Biftekte Ne Tür Tuz Kullanılır?

Etinizi salamura etmek için deniz tuzu veya sofra tuzu kullanabilirsiniz. Pişirme sürecinde tüm tatlar kaybolacağından, birinci sınıf tuzları kullanmanın zamanı değil.

Bununla birlikte, servis yapmadan hemen önce, hafif bir tuz serpme eklemek isteyeceksiniz. Bu, meraklı bitirme tuzlarının kullanışlı olduğu yerdir. American Wagyu veya USDA Prime Angus bifteği gibi daha ince et kesimleri için ithal Fransız deniz tuzu kullanmayı düşünün. Hafif, pul pul dokusu, salamura edilmiş kuru bifteğinizi bitirmek için mükemmeldir.

 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Hızlı, Kolay ve Sağlıklı Armut Ezmesi
Hızlı, Kolay ve Sağlıklı Armut Ezmesi
Portakallı turta yapımı
Portakallı turta yapımı
Meyve Suları Tam Bir Öğünün Yerini Alabilir mi? 
Meyve Suları Tam Bir Öğünün Yerini Alabilir mi? 
2 Dakikalık Çikolatalı Kupa Kek Tarifi
2 Dakikalık Çikolatalı Kupa Kek Tarifi
Son Haberler
Kırmızı Et Fiyatları Neden Artıyor?
Kırmızı Et Fiyatları Neden Artıyor?
Kıyma Fiyatları Yükselmeye Devam Ediyor!
Kıyma Fiyatları Yükselmeye Devam Ediyor!
Köyden Haber: Tarım ve Kırsal Yaşamın Yeni Adresi
Köyden Haber: Tarım ve Kırsal Yaşamın Yeni Adresi
Köyden Haber: Tarım, Hayvancılık ve Köy Yaşamı Haberleri İçin Güvenilir Adres
Köyden Haber: Tarım, Hayvancılık ve Köy Yaşamı Haberleri İçin...
Oğlak Eti Nasıl Pişirilir: 3 Farklı Yöntem
Oğlak Eti Nasıl Pişirilir: 3 Farklı Yöntem
Köyden Haber: Türkiye’nin Tarım ve Hayvancılık Haber Portalı
Köyden Haber: Türkiye’nin Tarım ve Hayvancılık Haber Portalı
5.000 TL emekli ikramiyesini kimler alamayacak? Emekli ikramiyesi ne kadar oldu 2023? Dul ve yetimlere 5000 TL verilecek mi? Dul ve Yetimler ne kadar ikramiye alacak?
5.000 TL emekli ikramiyesini kimler alamayacak? Emekli ikramiyesi ne kadar...
PTT iş başvurusu 2023 nasıl yapılır? PTT Personel Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır? PTT memuru olmak için nereye başvurulur? PTT Memur alımına kimler başvurabilir?
PTT iş başvurusu 2023 nasıl yapılır? PTT Personel Alımı Başvurusu...
Market and Restaurant Prices in England in 2023 Examples of average grocery prices in the UK are as follows:
Market and Restaurant Prices in England in 2023 Examples of average grocery...
Education in America for international students
Education in America for international students
Mazot ve gübrede Mart detayı
Mazot ve gübrede Mart detayı

Ana Sayfa
Aile Yardımları
Genel
Güncel
Spor
Ekonomi
Sağlık
Çocuk yardımları
Genel Destekler
Yardım kuruluşları
Bayram yardımları
Tarım
Hayvancılık
Eğitim
Belediyeler
Dünya
Kadın
Kültür-Sanat
Tarım Destek
Teknoloji
Yaşam
Yiyecek
Köşe Yazarları
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Aile Yardımları
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Güncel
  • Hayvancılık
  • Sağlık
  • Spor
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.